Gaby Cochavi

Gaby Cochavi

Scriptschrijver

Een animator om mijn animatieserie mee te realiseren
Mijn werkervaringen in Psychiatrische instellingen, Ziekenhuizen, Asielzoekerscentra en Jeugdgezondheidszorg hebben geleid tot onuitputtelijke bron aan inspiratie voor het vertellen van verhalen en het bedenken van de meest uiteenlopende personages.

Na verschillende schrijfcursussen aan de Schrijversvakschool en een opleiding Proza bij Scriptplus ben ik juni 2019 afgestudeerd aan de ScriptAcademy als scenarioschrijver.

Het genre dat mij het meest ligt is Dramatische Komedie. Lichte verhalen die tegen zware thema's aan schuren, zoals eenzaamheid, discriminatie, vooroordelen en verlies.
Karakter-gedreven verhalen, waarin de personages serieus genomen worden in hun strijd voor een beter leven. Maar waar de humor zit in de knulligheid van de Nederlandse gewoonten, de herkenbaarheid van miscommunicatie tussen de personages en het terugvallen in slechte karaktereigenschappen, waar ze zelf vaak zo hard tegen vechten, maar die bij stress steeds weer de kop op steken. Kortom, personages waar de kijker van gaat houden.

Met trots kan ik vertellen dat ik geselecteerd ben voor eerste fase Telefilm met het project 'Belletje'.
En voor de eerste ronde van Netflix New Voices met mijn project 'Veni Vidi Vici'
Voor meer informatie www.gabycochavi.com

Projecten