Mathijs Mulder

Mathijs Mulder

Scriptschrijver

Een regisseur met een liefde voor komedie

Bekijk mijn portfolio

Ik ben Mathijs en ik schrijf scenario’s voor televisie, theater en film. Ik wil werelden scheppen met personages die we niet in het dagelijks leven zien, waarin we even kunnen verdwijnen, waar we om kunnen lachen en die ons laten nadenken over de wereld en de verhalen waarin we zelf leven.

In alles zit een verhaal en als het verhaal mij raakt, wil ik het vertellen. Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik verhalen wilde vertellen met films. Voordat ik begon op de Filmacademie, heb ik twee jaar aan de Universiteit Utrecht gestudeerd (Theater,- Film,- en Televisiewetenschappen en Taal,- en Cultuurstudies) waar ik heb geleerd te analyseren. Hoe werkt een film? En waarom kijken we er graag naar?

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie (Scenario) en momenteel ben ik bezig mij te specialiseren in komedie. Ik ben met eigen serieplannen bezig die gaan over Nederland. Ik mis verhalen over ons land en onze cultuur en ik geloof dat verhalen hierover bijvoorbeeld te vinden zijn in onze geschiedenis.

Projecten