Marc Linssen

Marc Linssen

Scriptschrijver

Bekijk mijn portfolio

Linssen studeerde in 1992 cum laude af voor zijn studie Theaterwetenschappen. Een jaar later begon hij als scenarioschrijver bij Doctor Proctor Scripts, waar hij meewerkte aan de soap Goede tijden, slechte tijden. Eind 1995 bedacht hij samen met Olga Madsen, Rogier Proper en Marciel Witteman de dagelijkse soapserie Goudkust, waaraan hij zelf drie jaar als hoofdschrijver meewerkte. Na drie jaar vertrok hij bij Goudkust om mee te werken aan de dramaserie Westenwind. In 2000 werd hun werk bekroond met een Gouden Televizierring.

In 2004 werd Linssen samen met zijn broer Roeland verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Scriptstudio. Naast zijn werk bij Scriptstudio gaf hij les in scenarioschrijven aan de HKU en Scriptschool. In mei 2010 verliet Linssen Scriptstudio om samen met zijn broer Roeland BROER producties op te richten. Ze houden zich bezig met de ontwikkeling van series.

In 2018 schreef Linssen met Roeland Linssen, Alma Popeyus en Hein Schütz mee aan het drama BROEDERS van regisseur Hanro Smitsman, een film over de oorlogsgruwel in het kalifaat van een Syriëganger. Voor de KRO-NCRV schreef Linssen met zijn broer Marco van Geffen, Jacqueline Epskamp en Rita Horst dat jaar ook een serie over kinderhandel.

Projecten