Iedere maand een ideecheck

11 Maart 2020
Iedere maand een ideecheck

Veel pitches belanden op verkeerde bureaus, makers moeten lang wachten op een antwoord, en er sijpelt veel creatieve energie weg door mismatching. 

Met de IDEECHECK krijgen makers snel een indicatie of er behoefte is aan hun idee in de markt, welke elementen van hun plan werken en welke niet, en of er vergelijkbare plannen in ontwikkeling zijn.

Producenten krijgen een actueel overzicht van boven de markt zwevende makers en projecten in een vroeg stadium, of ontdekken via een idee een maker die tot dan toe buiten hun gezichtsveld was.


Hoe gaat het in zijn werk?

Iedere maand sturen we loglines naar producenten. Met een korte vragenlijst halen we feedback op. Willen producenten meer weten dan klikken ze door naar de website. Makers hebben ee premium acount nodig en het plan moet enigzins uitgewerkt op Scriptbank staan. Na de ideeckeck nemen we contact met je op over de resultaten en een eventuele vervolgstap. Bijvoorbeeld het verder ontwikkelen van je plan in het ideeënlab.


Meedoen?

Makers hebben een premium account op Scriptbank nodig. Bij inschrijving checken we of makers voldoen aan de voorwaarden van een professionele maker. Via het aanmeldformulier kunnen makers aangeven of ze een project mee wilt laten gaan met de eerstvolgende mailing. We nemen altijd eerst contact met makers op voor we een logline versturen.
Producenten (geselecteerd) reageren op de loglines, maar als ze meer willen lezen hebben ze een betaald account nodig.  

Vragen?

info@scriptbank.nl

aanmeldformulier


*Bescherming van ideeën en informatiedeling

Het platform ontstond met de ervaring van honderden makers: dat je idee niet verder komt door als een kip op je gouden ei te blijven zitten. Ook wisten we dat bescherming het heetste hangijzer is voor makers.

Als een idee op Scriptbank staat kan de maker aantonen dat dat idee - mits uitgewerkt - van hem/haar is vanaf de datum van uploaden. Enkel geregistreerde bezoekers met een betaald account hebben toegang tot projecten, en die hebben ook de algemene voorwaarden geaccepteerd. Vervolgens kunnen makers aangeven of bezoekers eerst leestoestemming moeten vragen, waarbij ze zelf moet afwegen of ze deze extra drempel willen inbouwen. Als laatste zijn PDF's goed leesbaar maar niet downloadable of printable

Producenten moeten vrij en onbelemmerd kunnen reageren op plannen, en daarom geeft Scriptbank nooit rechtstreeks door aan makers welke producent wat heeft gezegd. Wel gebruikt Scriptbank die informatie waarvoor die bedoeld is: om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, en samen met makers betere beslissingen te kunnen nemen bij de ontwikkeling van hun idee.   

Nieuwsarchief

Events

Geen events gevonden.

Nieuws