Team Up: interview Marnie Blok en Saar Ponsioen

11 Juni 2020
Team Up: interview Marnie Blok en Saar Ponsioen

De meester-gezel regeling van het NPO-fonds heet nu Team Up

“Als we samen de lat hoger willen leggen
moeten we op elkaars schouders kunnen staan.”
 

Bekijk het interview met Marnie Blok en Saar Ponsioen 


Het NPO-fonds biedt de mogelijkheid om nieuwe scenarioschrijvers ‘vlieguren’ te laten maken en stimuleert de koppeling van nieuw talent aan ervaren scenaristen. Zo kunnen kennis en ervaring worden uitgewisseld en doorgegeven. Inmiddels zijn er positieve ervaringen met samenwerking, die interessant zijn voor makers en producenten die overwegen gebruik te maken van de meester-gezel regeling. 

De naam meester-gezel verwijst naar een situatie uit vroeger tijden waarbij de meestal jongere gezellen een ambacht leerden in de praktijk van een ervaren vakman. In de huidige tijd, én in de praktijk is de verhouding tussen nieuwe en ervaren scenaristen gelijkwaardiger en is er meer sprake van uitwisseling. En ook van veel vakvrouwen overigens. Nieuwe schrijvers draaien volwaardig mee in teams, en als het kan worden scenario’s of scenario-bijdragen ook gebruikt. Een jonge scenarist staat vaak dichter bij de leefwereld van jonge personages, en kan juist een belangrijke aanvulling zijn in het team. 

In principe wordt de aanvraag voor meester-gezel tegelijk ingediend met de aanvraag voor scenario-ontwikkeling. Maar mocht dat om welke reden dan ook niet handig zijn, dan is het NPO-fonds een laagdrempelige organisatie, en doen Jenny Booms of Hanneke Bouwsema altijd hun best een oplossing te vinden. 

In samenwerking met het NPO-fonds heeft Scriptbank twee interviews gemaakt met koppels die hebben samengewerkt aan een serie. Deze zijn vanaf vrijdag 12 juni, respectievelijk 19 juni te zien. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen aan de makers en aan het NPO-fonds. 

Vrijdag 12 juni vanaf 12.00 Tijs van Marle en Reinier Noordzij
Vrijdag 19 juni vanaf 12.00 Marnie Blok en Saar Ponsioen 


Nieuwsarchief

Events

Geen events gevonden.

Nieuws